• Σας νιώθω όλο και πιο πολύ ενεργοποιημένους στην προσαρμογή στις νέες ανάγκες και να μείνουμε συντονισμένοι και συνδεδεμένοι ώστε να μη νιώθει κανείς μόνος του!
  Καταρχάς οφείλουμε να προσπαθήσουμε, και να τα καταφέρουμε εμείς οι μεγάλοι, δάσκαλοι, γονείς… να διαχειριστούμε μέσα μας συναισθηματικά και λογικά την κρίση που περνάμε.
  Να γίνουμε έτσι πιο πειστικοί και πιο καθησυχαστικοί για να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και να τα συνοδεύσουμε με ασφάλεια στις εσωτερικές και εξωτερικές διαδρομές τους, στην πορεία αντιμετώπισης των ματαιώσεων και απειλών.
  Τα παιδιά αισθάνονται μια απειλή. Χρειάζονται ν’ ακούσουν συγκεκριμένα λόγια, ερμηνείες για όσα ζουν τα ίδια μέσα στο σπίτι τους και οι άλλοι και έξω από αυτό .
  Είναι κάτι σαν μαθήματα ζωής!!
  Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα στην ψυχική τους συγκρότηση ώστε το βίωμα της δοκιμασίας και της απειλής να μην τα οδηγήσει να παραιτηθούν από την ικανότητά τους να ονειρεύονται, να σκέφτονται και να προσβλέπουν σ’ έναν ανθρώπινο κόσμο, ασφαλή, και όπως τον φαντάζονται.
  Να μετατρέψουμε τη δοκιμασία σε τέχνη του ζειν, μετουσιώνοντας την αντιξοότητα σε πολύτιμη τεχνογνωσία ζωής.
  Κλεισμένοι στα σπίτια μας όλοι μαζί για μέρες… όπως δεν έχει ξανασυμβεί, ας το αντιμετωπίσουμε σαν τη μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας!
  Να σεβαστούμε και να κατανοήσουμε, μέσα από μια καθημερινότητα, τις ανάγκες του άλλου. Να βρούμε τρόπους να συντονιστούμε και να οργανώσουμε έτσι τη κάθε μέρα μας. Το σπίτι ανήκει σε όλους τους ενοίκους του, μικρούς και μεγάλους!
  Όλοι έχουν δικαιώματα, υποχρεώσεις και ανάγκες! Άρα το φαγητό, η καθαριότητα, η φροντίδα των χώρων, ο προσωπικός χώρος και χρόνος είναι καλό να συναποφασίζονται. Συνέλευση λοιπόν  κάθε μέρα!!
  Να υπάρχει χώρος σε όλους για τα συναισθήματα και τις ανάγκες του καθενός.
  Να αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα και τις επιθυμίες.
  Να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό τα γιατί και τα πρέπει και ας τα αντικαταστήσουμε με το… τι έχεις, τι σου συμβαίνει, τι θα ήθελες… τι μπορούμε να κάνουμε.
  Συμφωνίες, όρια, κανόνες και πολλή πολλή αγάπη και αγκαλιές!!!
  Βγαίνετε, κάθε μέρα έξω, όπου δεν έχει κόσμο. Στο βουνό, στις παραλίες, στα πάρκα…
  Η φύση είναι σύμμαχός μας! Επιτρέψτε της να φροντίσει για την ανάταση των αισθήσεων, των συναισθημάτων μας και της ψυχικής μας ισορροπίας και ηρεμίας.
  Κανείς μόνος του και θα περάσει και αυτό όπως και  πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας!!
  Μαθαίνουμε τα δύσκολα να τα μετατρέπουμε σε ευκαιρίες!
  Πιο κοντά ο ένας στον άλλον παρότι η κατάσταση απαιτεί απόσταση!
  Ντίνα Καψάλη
Προτάσεις για όμορφες και διασκεδαστικές στιγμές… στο ΣΠΙΤΙ !…Προτάσεις για το ΣΠΙΤΙ !…