• Προτάσεις για δημιουργικές στιγμές στο σπίτι!

  Έχοντας μείνει πλέον αρκετό καιρό στο σπίτι ίσως να έχουμε κουραστεί, ίσως να ανυπομονούμε όλο και περισσότερο να επιστρέψουμε στην παλιά μας καθημερινότητα…
  Η άνοιξη όμως έχει έρθει, η φύση έχει «φορέσει» τα γιορτινά της και μας καλεί να «χορέψουμε» μαζί της!… Την αντιλαμβανόμαστε πλέον παντού, είτε στο μπαλκόνι και την αυλή μας, είτε με μια βόλτα στη γειτονιά…Μπορούμε όχι μόνο να την δούμε, αλλά να την ακούσουμε, να την μυρίσουμε, να την γευτούμε…!!
  Καλωσορίζουμε τον Μάϊο, πιο αισιόδοξοι από χτες!…
  Μένουμε ενωμένοι και δυνατοί, απολαμβάνοντας τις στιγμές με τα παιδιά μας…!!!
  • Διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιού, Μικρός Αναγνώστης, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου:
   Αυτήν την εβδομάδα, απολαύστε την αφήγηση του παραμυθιού Αν τ’ αγαπάς ξανάρχονται, της Βασιλικής Νευροκοπλή, αγκαλιά με τα παιδιά σας. Μια όμορφη ιστορία που πραγματεύεται τις μεγάλες απορίες ενός μικρού παιδιού, όλα αυτά που έρχονται και φεύγουν, την απώλεια και την αγάπη.
   -Και τα λόγια φεύγουν; -Και τα λόγια. -Και τα γέλια; -Και τα γέλια. -Και τα δάκρυα, γιαγιά; -Και τα δάκρυα, γιε μου. -Και όλα γυρίζουν πίσω λίγο διαφορετικά; -Όλα, γιε μου, όλα. -Και δεν υπάρχει τίποτα που μένει στη θέση του για πάντα; Δεν υπάρχει τίποτα που να μη φεύγει ποτέ; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου). Βρείτε την ιστορία στον παρακάτω σύνδεσμο: 
   http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip9/Default.html
  • Βιντεοσκοπημένη παράσταση «Ξημερώνει»,  Δράση “Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά”, Θέατρο του Νέου Κόσμου:
   Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο μαλακό του κρεβάτι, στη ζεστή φωλιά του. Ξαφνικά, μ’ έναν τρόπο μυστηριώδη, βρίσκεται στην άλλη άκρη του δάσους! Πώς θα βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς θα συναντήσει όχι μόνο κινδύνους, μα και φίλους πρόθυμους να τον βοηθήσουν, με πρώτη και καλύτερη μια πυγολαμπίδα. Ο μικρός σκίουρος είναι χαριτωμένος, πεισματάρης κι επίμονος, επιρρεπής στις γκάφες, αλλά και έτοιμος να μάθει από τα λάθη του. Θα καταφέρει να φτάσει στο μαλακό του κρεβάτι κοντά στο χάραμα, την ώρα ακριβώς που… ξυπνά! Όλη η περιπέτειά του ήταν ένα κακό όνειρο. Κι ακόμα και το χειρότερο όνειρο κάποτε τελειώνει, γιατί πάντα ξημερώνει.
   Απολαύστε την διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο:
   https://www.youtube.com/watch?v=ck8cVuXinlw
  • #snfccAtHome: Οι δημιουργίες της κυρίας Βλεφαρίδου, από το ΚΠΙΣΝ:
  Από πολύχρωμες πασχαλινές κάρτες και καλτσόκουκλες μέχρι μικρά χάρτινα γλυπτά, η κυρία Βλεφαρίδου μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε τις δικές μας πρωτότυπες δημιουργίες με απλά υλικά που θα βρούμε στο σπίτι! Τις Κυριακές 3 & 10 Μαΐου, στις 10:00. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο:
  https://www.snfcc.org/ekdiloseis/snfccathome-oi-dimioyrgies-tis-kyrias-vlefaridoy/6977
  • Τραγούδι για την Πρωτομαγιά, από τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου:
   Καλωσορίζουμε τον Μάη και γιορτάζουμε την άνοιξη, ακούγοντας και τραγουδώντας την «Πρωτομαγιά». Βρείτε την στον παρακάτω σύνδεσμο:
   https://www.youtube.com/watch?v=6U1Y_7sW2L0
Ευχές!…Προτάσεις για δημιουργικές στιγμές στο σπίτι!