• Προτάσεις για δημιουργικές στιγμές στο σπίτι!

  Καθώς ζεσταίνει ο καιρός, βγαίνουμε όλο και περισσότερο έξω.!!
  Για τις στιγμές που μένουμε σπίτι, σας ετοιμάσαμε τις παρακάτω προτάσεις!..
  • Δημιουργούμε την ψηφιακή Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας:
   Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καλεί όλους μας να δημιουργήσουμε μαζί μια ψηφιακή μορφή του εκθέματος «Σοφίτα» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας με συλλογές από κάθε γωνιά του κόσμου. Πόσα αντικείμενα έχουμε στο σπίτι μας, τα οποία μας θυμίζουν τον τόπο καταγωγής μας ή ένα ταξίδι ή μια άλλη εποχή; Ποιες στιγμές μπορούν να μας θυμίσουν; Ποιες ιστορίες μπορούν να μας αφηγηθούν;
   Στο διάστημα από Δευτέρα 4 έως και Παρασκευή 15 Μαΐου επιλέγουμε ένα αντικείμενο, το φωτογραφίζουμε και φτιάχνουμε το δελτίο εισόδου του με τις εξής πληροφορίες: όνομα, καταγωγή, χρήση, πώς το αποκτήσαμε, μια σύντομη ιστορία που, τυχόν, το συνοδεύει. Στη συνέχεια αποστέλλουμε τη φωτογραφία και το δελτίο εισόδου στο  e-mail: [email protected] και αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.hcm.gr, Ενότητα: Νέα, Τίτλος: Δημιουργούμε την Ψηφιακή Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας. Η ψηφιακή «Σοφίτα» με τις συλλογές της θα είναι έτοιμη να ανοίξει τις … πόρτες της, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο:
   https://www.hcm.gr/blog/
  • Bobos Family Radio:
   Ένας web ραδιοφωνικός σταθμός αφιερωμένος σε ολόκληρη την οικογένεια, από το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival και τον μουσικό και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, με μουσικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους, εκπομπές, αφηγήσεις και πολλές εκπλήξεις. Στόχος του Bobos Family Radio είναι να αποτελέσει το «soundtrack» των οικογενειακών μας στιγμών, με ωραία, ποιοτική μουσική και πρωτότυπες εκπομπές, οι οποίες θα θυμίσουν στους μεγαλύτερους και θα μυήσουν τους μικρότερους στη χαρά της ακρόασης. Σε ένα κόσμο που μας κατακλύζει από εικόνες, ας δώσουμε λίγο χώρο στον ήχο και τη φαντασία! Βρείτε τον στον παρακάτω σύνδεσμο:
   https://www.bobosartsfestival.com/family-radio
  • #snfccAtHome: Το Καπλάνι και η παρέα του, από το ΚΠΙΣΝ:
   Μια αγαπημένη ιστορία, το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη, ζωντανεύει στο ΚΠΙΣΝ και μας προσφέρει ατέλειωτες ιδέες για πρωτότυπες δημιουργίες! Με αφορμή τις αναγνώσεις του παιδικού μυθιστορήματος από την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου, το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Μαΐου μια νέα διαδικτυακή σειρά εργαστηρίων, μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν βήμα-βήμα πώς να δημιουργήσουν τους ήρωες από το καπλάνι της βιτρίνας. Μέσα από εβδομαδιαία βίντεο φτιάχνουμε μαζί το καπλάνι και την παρέα του με χαρτόνια, αλεύρι, νερό και χρώματα! Κατασκευάζουμε χάρτινες κινούμενες φιγούρες με τις οποίες μπορούμε να παίξουμε και να δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο:
   https://www.snfcc.org/ekdiloseis/snfccathome-kaplani-kai-i-parea-toy/7016
  • Online αναγνώσεις παραμυθιών, από το θέατρο Φούρνος:
   Κάθε εβδομάδα το θέατρο Φούρνος δημιουργεί και μοιράζεται ένα νέο ακουστικό πρωτότυπο παραμύθι για τους μικρούς του φίλους. Έτσι, ένα καινούργιο παραμύθι για παιδιά ανεβαίνει στο κανάλι του θεάτρου στο YouTube κάθε Πέμπτη πρωί, από τις 10:30. Τα παραμύθια αφηγούνται ηθοποιοί της ομάδας του θεάτρου αλλά και φίλοι ηθοποιοί που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία. Κάθε παραμύθι είναι αφορμή για κουβέντα ανάμεσα στους ενήλικες και τα παιδιά. Στο τέλος κάθε παραμυθιού προτείνεται και μια δραστηριότητα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το κανάλι του θεάτρου Φούρνος στο YouTube:
   https://www.youtube.com/channel/UCyBc9tCWtSwaSz5B3Ju3oog
10 Μαϊου: Για τη μέρα της Μητέρας και για κάθε μέρα!!..Εγγραφές για το Σχολικό Έτος 2020-2021