fbpx

Το γράμμα του μήνα

Δεν προχωράς χωρίς να αλλάζεις ούτε εσύ ούτε ο κόσμος.

Μέχρι να βρεις τις σταθερές μέσα σου, χρειάζεσαι τις ασφάλειες για υφαλτήριο. Και κάποιες σταθερές υπάρχουν πάντα, μας διαμορφώνουν και μας οδηγούν. Όπως οι αναμνήσεις, οι μνήμες , οι εμπειρίες των παιδικών μας χρόνων!!!

Εκείνες οι στιγμές που σηματοδοτούν τις σταθερές…

Ποιός δεν θυμάται κάποιες ‘’πρώτες φορές’’ που γίνονται προσμονές, ζεστές αναμνήσεις και τις κρατάμε έτσι μέσα μας μαγικές!!!

Τις δικαιούμαστε, τις χρωστάμε στα γεμάτα προσδοκία μάτια των παιδιών μας, που περιμένουν όλα αυτά που θα τα κάνουν να λάμψουν!!!

Και δεν είναι τα φώτα, τα λαμπιόνια αλλά τα παιδικά χεράκια τους όταν ανακατεύουν το αλεύρι φτιάχνοντας τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, οι μυρωδιές, η ζεστασιά στην ατμόσφαιρα, οι προσμονές για στιγμές με όσους αγαπάμε, το κάτι διαφορετικό της καθημερινότητας….

Είναι οι μνήμες που αποτυπώνονται μαζί με την ελπίδα και την υπόσχεση που αναγνωρίζουν στα δικά μας πρόσωπα ότι το αύριο είναι δικό τους και όπως αξίζει σε αυτά και σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Φροντίζουμε τα εφόδια!!!Η πραγματικότητα χτίζεται από την φαντασία και την θέληση.

Μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά πώς να ‘’πετούν’’ και ας μην είναι πουλιά…να αντιμετωπίζουν τους φόβους, τις ανασφάλειες, να γνωρίζουν και να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, φροντίζοντας την καθημερινή ατμόσφαιρα και τις αναμνήσεις τους.

Μαθαίνοντας τα να αγαπούν, και ότι μπορούν και αξίζουν να αγαπηθούν, να ελπίζουν , να κάνουν όνειρα και να τα διεκδικούν.

Να νοιώθουν και να γεύονται τη Μαγεία!!

Στις ξεχωριστές στιγμές αλλά και στις μικρές, ασήμαντες, μεγάλες καθημερινές!!!!

Καλά Χριστούγεννα

Ντίνα Καψάλη

Ομάδα παιδιών κ. Νίνας κ. Ελένης & κ.Βικτωρίας: Μήνας των Χριστουγέννων ο Δεκέμβρης! Ήδη στην ομάδα μας ένας φίλος έφερε τις πρώτες χριστουγεννιάτικες ιστορίες και ένας άλλος τα τρίγωνα για να λέμε τα κάλαντα… Έτσι σιγά-σιγά έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο κλίμα των Χριστουγέννων!!! Θα ετοιμάσουμε στολίδια για το δέντρο μας… Θα μάθουμε κάλαντα που θα τραγουδήσουμε… Δε θα ζητήσουμε μόνο ένα δώρο από τον Άγιο Βασίλη, αλλά θα ετοιμάσουμε και εμείς κάτι για εκείνον <<που κρυώνει και έχει κουραστεί>> όπως είπαν τα παιδιά!!!

Θα μοιραστούμε μυρωδιές και γεύσεις χριστουγεννιάτικων γλυκών

που θα φτιάξουμε, θα μιλήσουμε για έθιμα!!!Στη χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά, πρωταγωνιστής θα είναι το τερατάκι μας! Το τερατάκι, δεν έχει ξαναβιώσει Χριστούγεννα! Όλα είναι πολύ καινούρια και πρωτόγνωρα! Τι είναι τα Χριστούγεννα; Δέντρο …Κάλαντα …Δώρα …Άγιος Βασίλης…

Θα συμμετέχετε και εσείς! Μπορείτε να μας στείλετε κάτι από τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων …το στόλισμα των δέντρων, μια εικόνα από μια βόλτα, ένα παραμύθι, ένα τραγούδι…

Θα συνεχίσουμε με μουσικοκινητικά παιχνίδια που μας βοηθούν να γνωρίζουμε το «χώρο» το δικό μας και του διπλανού μας και παράλληλα θα ενισχύσουμε την προσπάθεια των παιδιών να εκφραζουν τις επιθυμίες τους χρησιμοποιώντας το λόγο.

Τον προηγούμενο μήνα γνωρίσαμε τα βασικά συναισθήματα με μουσικοκινητικές δραστηριότητες, παραμύθια και κυρίως με παιχνίδια και συζητήσεις με το τερατάκι μας…όπου τα παιδιά το αναφέρουν συχνά μέσα στη μέρα και πλέον κάθε φορά που βγαίνουμε στον κήπο το αναζητάμε… το φωνάζουμε και του μαγειρεύουμε!!! Δεν έχει όμως σπίτι και θα χρειαστεί να του φτιάξουμε κάποιο…

Η αλλαγή του καιρού μας βοηθά να καταλάβουμε και την αλλαγή της εποχής: <<φοράμε τις κουκούλες μας για να μην κρυώνουμε>> …<<βάλαμε χαλιά στο σπίτι μας>>… <<έχω ομπρέλα>>… <<έχω γαλότσες>>.

Μαζέψαμε και τις ελιές στον κήπο μας, τις βάλαμε μέσα σε νερό να φύγει η πικρίλα τους… Τώρα θα τους βάλουμε αλάτι και θα είναι έτοιμες… να τις φάμε και να κάνουμε ελιόψωμο!!!

Επίσης θα συνεχίσουμε με παιχνίδια και δραστηριότητες συνεργασίας …Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί με ένα φίλο και τι όλοι μαζί; Θα ανακαλύψουμε με ποιο τρόπο μπορώ να εκφράσω ή να δείξω την αγάπη μου σε κάποιον… με το να πω μια γλυκιά λεξούλα , ένα χάδι, μια αγκαλιά!!! Να μοιραστώ κάτι ή να φτιάξω κάτι και να το προσφέρω σε κάποιον που αγαπώ!!!

Καλό μας μήνα!!!

Νίνα Λυμπέρη, Ελένη Κοντού & Βικτωρία Μανούσακα

Ομάδα Παιδιών κ. Ελισάβετ & κ. Χριστίνας (2,5-3 χρόνων):

Ο Νοέμβριος ήταν ένας πολύ γεμάτος μήνας για την ομάδα μας!!!
Με αφορμή τη 17
η Νοεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού στις 20 Νοεμβρίου διαβάσαμε την Ντενεκεδούπολη…

Μέσα από το βιβλίο μας απασχόλησαν κυρίως οι έννοιες «ανάγκη» και «δικαίωμα»… Ξεκίνησε μια συζήτηση σχετικά με τα χαρακτηριστικά του παιδιού, τις ανάγκες του και αυτά τα οποία χρειάζεται για να είναι ήρεμο και να νιώθει ασφάλεια. Το κάθε παιδί, είπε αυτό που το κάνει χαρούμενο είναι (βόλτα στο πάρκο, μια αγκαλιά από την μαμά και τον μπαμπά) αλλά και αυτό που έχει ανάγκη (ένα φως το βράδυ…).

Όλα αυτά λοιπόν μας οδήγησαν στη σκέψη να φτιάξουμε ένα «σύμβολο», μια αφίσα με τα δικά μας αποτυπώματα σαν ομάδα, που να «μιλά» για τις ανάγκες μας. Τοποθετήσαμε την αφίσα στη τάξη, ως σημείο αναφοράς της ομάδας μας.


Ένα ακόμη κομμάτι που μας απασχόλησε αυτό το μήνα είναι ο κήπος μας…
και συγκεκριμένα οι ελιές!!! «Σηκώσαμε τα μανίκια», στρώσαμε λιόπανα κάτω… πήραμε τα χτένια και αρχίσαμε να μαζεύομε τις ελιές!!!

Με την βοήθεια της κ. Αργυρώς που μαγειρεύει για εμάς στο σχολείο βρήκαμε τρόπους να κάνουμε τις ελιές που μαζέψαμε φαγώσιμες αφού «είναι ξινές» τώρα, όπως είπαν τα παιδιά.
Παράλληλα συνεχίσαμε και με το
project «οι φόβοι μας»…! Μέσα από την καταγραφή των ερωτημάτων των παιδιών σχετικά
με το τι θέλουν να μάθουν για τον λύκο ήρθαμε πιο κοντά στον φόβο μας γι’ αυτόν και εξοικειωθήκαμε με την «παρουσία» του στην ομάδα μας… Μέλη της ομάδας μας έφεραν βιβλία και παραμύθια… εγκυκλοπαίδειες, βίντεο, κινητικά παιχνίδια και κουκλοθέατρο μας βοήθησαν να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν για τον λύκο…
Κάπως έτσι ολοκληρώνουμε το
project «Οι φόβοι μας» κάνοντας αυτοαξιολόγηση μας!! Τι πήγε καλά;; Τι θυμόμαστε;; Έχουν άλλες απορίες;; Κάνοντας με αυτό τον τρόπο μια ανασκόπηση στα όσα ζήσαμε και στα όσα μάθαμε!!


Όμως κάτι αλλάζει στη τάξη μας… στο σχολείο μας… στα σπίτια μας… φωτάκια… δέντρα… στολίδια… αστεράκια… κουδουνάκια… δημιουργούν
μια αίσθηση μαγείας και το κλίμα γίνεται πιο γιορτινό!!! Μα τι συμβαίνει;;; «Έρχονται τα Χριστούγεννα»… «Εμείς στολίσαμε δέντρο»… «Και εμείς!! Εγώ έβαλα το αστέρι»… «Ο πάππους με τη γιαγιά στόλισαν καράβι»… Τι είναι τελικά τα Χριστούγεννα;; Τι κάνει αυτή τη γιορτή ξεχωριστή;; Πως την βιώνει κάθε παιδί με την οικογένεια του;; Μέσα από το παραμύθι «Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία» θα ανακαλύψουμε το νόημα των Χριστουγέννων… το πως όταν είμαστε με τους φίλους μας και την οικογένεια μας όλα γίνονται πιο όμορφα… τα διαφορετικά έθιμα… τα δώρα… Έτσι θα ανακαλύψουμε έννοιες όπως νοιάζομαι, νιώθω, μοιράζομαι και εκφράζομαι!! Φυσικά θα στολίσουμε το δικό μας δέντρο με στολίδια από φυσικά υλικά που θα φτιάξουμε μόνοι μας. Θα τραγουδήσουμε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα φτιάξουμε εικόνες με τα δικά μας Χριστούγεννα, έτσι όπως ο καθένας μας τα φαντάζεται, θα μοιραστούμε μυρωδιές και γεύσεις χριστουγεννιάτικων υλικών και θα ετοιμάσουμε δώρα!
Και ο Άγιος Βασίλης;..

Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και ας αφεθούμε στο μαγικό πνεύμα των γιορτών και ποιος ξέρει… μπορεί ο Άγιος Βασίλης να είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε!!!!

Ας πιστέψουμε στη μαγεία των Χριστουγέννων αλλά και στην μαγεία των ανθρώπων!!!

Καλό Δεκέμβριο!!!
Ελισάβετ Μπούτση & Χριστίνα Κοντομανώλη

Ομάδα κ.Μαρικαίτης & κ.Δέσποινας:Τον Νοέμβρη τα παιδιά της ομάδας μας δημιούργησαν μια ιστορία για ένα τερατάκι που ζει έξω από το σχολείο. Το όνομά του είναι «Μπούμπης». Είναι μπλε, χνουδωτός, τρώει ελιές, ξύλα και φύλλα (Αλλά μόνο τα κίτρινα που βρίσκουμε κάτω). Τα παιδιά αναζητούν τον Μπούμπη όταν βγαίνουμε στον κήπο και μαζεύουν φαγητό για να φάει, στην προσπάθεια τους να τον εξευμενίσουν. Η ιστορία του «Μπούμπη» θα εξελιχθεί τον μήνα που έρχεται… Θα μας αφήσει και κάποια γράμματα με αποστολές!

Πως πάνε τα πράγματα στον λαχανόκηπο; Τα φυτά μας έχουν μεγαλώσει πολύ. Τα παιδιά φροντίζουν τα φυτά που φύτεψαν, τα ποτίζουν, τα παρατηρούν και με μια μεγάλη κορδέλα μετράνε πόσο έχουν ψηλώσει.

Το πότισμα είναι μια διαδικασία που ευχαριστεί πολύ τα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν βρέχει; Τότε όπως είπαν τα παιδιά η βροχή ποτίζει τα φυτά μας αντί για εμάς, δεν μπορούμε να τους βάλουμε κι άλλο νερό γιατί θα αρρωστήσουν. Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτά!

Έτσι ξεκινήσαμε… πειράματα γι’ αυτό! Φυτέψαμε φακές και μελετήσαμε τα μέρη του φυτού (ρίζα, βλαστός, καρπός).

Έχουμε και τις ελιές… που ξεπικρίζουμε κάθε μέρα μέχρι να είναι έτοιμες να τις φάμε ή και να τις μαγειρέψουμε (πχ.ελιόψωμο).

Τον Δεκέμβρη μέσα στην ομάδα θα δημιουργήσουμε ένα πιο γιορτινό κλίμα.

Τι είναι τα Χριστούγεννα; Τί γιορτάζουμε και πώς; Θα συζητήσουμε για τις γιορτές, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα φώτα, τα γλυκά, τα δώρα… Τα δώρα μπορεί να μην είναι μόνο αντικείμενα, μπορεί να είναι αγκαλιές, το μοίρασμα, η οικογένειά μας, οι φίλοι μας….

Θα γίνουμε βοηθοί του Άι-Βασίλη, θα διαβάσουμε Χριστουγεννιάτικα βιβλία, θα παίξουμε θέατρα και θα οργανώσουμε και τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!

Καλό μήνα!

Μαρικαίτη Γραικιώτη & Δέσποινα Τόβα

Ομάδα παιδιών κ. Φωτεινής και κ. Ελευθερίας (3 1/2 ετών): Η έρευνα μας σχετικά με τα διάφορα τρόφιμα και τα σημεία που ωφελούν στο σώμα μας ολοκληρώθηκε. Τα παιδιά πολύ συχνά συμβουλεύονται τον συγκεκριμένο πίνακα την ώρα του φαγητού και έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι με τις τροφές που καταναλώνουν κάνουν καλό σώμα τους. Αγαπάμε τον εαυτό μας και τον φροντίζουμε ακόμη και με τη διατροφή μας. Μέσα από τις αισθήσεις μας γνωρίσαμε κάποια από τα βασικά μέλη του σώματός μας, πιάσαμε τα κόκκαλά μας, ακούσαμε την καρδιά μας αλλά και είδαμε τα πνευμόνια μας να φουσκώνουν όταν παίρνουμε βαθειά ανάσα.

Το μαγαζάκι του κήπου μας, άλλαξε μορφή μετά από ιδέα των παιδιών και από μανάβικο μετατράπηκε σε εστιατόριο καθώς το ενδιαφέρον μας στράφηκε και στη μαγειρική! Τα παιδιά σκέφτηκαν και δημιούργησαν κάθε αντικείμενο που είναι απαραίτητο σε ένα εστιατόριο από οικοσκευές μέχρι χειροποίητα χάρτινα πιάτα με ανακυκλώσιμα υλικά.

Στον κήπο παρατηρήσαμε ότι η αλλαγή του καιρού προκάλεσε δυνατούς ανέμους κάποιες ημέρες και για να παρακολουθούμε το φαινόμενο, δημιουργήσαμε ένα ανεμόμετρο εμπνευσμένο από τα φύλλα του κήπου που κουνιόντουσαν πάρα πολύ από τον αέρα. Το παρακολουθούμε κάθε μέρα.. Μαζέψαμε με τη δική σας συμμετοχή τις ελιές του κήπου μας, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία του ξεπικρίσματος και θα γνωρίσουμε και θα δοκιμάσουμε τί άλλο μπορούμε να κάνουμε με τις ελιές… Θα επισκεφτούμε επίσης κι ένα ελαιοτριβείο και θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία της μετατροπής της ελιάς σε λάδι!

Οι πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα μας βρουν σε μια διαδικασία τελικής αξιολόγησης του σχεδίου εργασίας μας. Τελικά ο στόχος μας επιτεύχθηκε;

Τα παιδιά πρόσθεσαν τα λαχανικά στη διατροφή τους; Θυμούνται σε ποιο σημείο του σώματός μας, ωφελούν τα διάφορα τρόφιμα; Μέσα από κατασκευές κουκλοθέατρο και κινητικά παιχνίδια στον κήπο τα παιδιά θα «απαντήσουν» στα ανωτέρω ερωτήματα και ταυτόχρονα θα εκφράσουν προτιμήσεις σχετικά με παιχνίδια και δραστηριότητες που τους άρεσαν ή όχι. Μην ξεχνάμε, όμως ότι ο Δεκέμβριος είναι και ο μήνας των Χριστουγέννων. Ήδη κάποια παιδιά μας μεταφέρουν εικόνες από στολισμένα δένδρα στο σπίτι τους αλλά και επιθυμίες δώρων από τον Άγιο Βασίλη. Με αφορμή μια δικής μας έμπνευσης ιστορία τα παιδιά και εμείς θα κληθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να σώσουμε τα Χριστούγεννα που κινδυνεύουν… Μέσα από διάφορες αποστολές θα γνωρίσουμε ελληνικά ήθη κι έθιμα, θα προσεγγίσουμε την έννοια του «δώρου», θα εκφράσουμε συναισθήματα και βιώματα που ίσως έχουν τα παιδιά από τα Χριστούγεννα. Θα κλείσουμε τις Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με την γιορτή της ομάδας μας, στην οποία λόγω των συνθηκών δεν θα μπορέσετε να παραβρεθείτε αλλά εμείς θα βρούμε τον τρόπο να σας την παρουσιάσουμε.

Καλό μας μήνα και καλά μας Χριστούγεννα

Φωτεινή Λιγνού, Ελευθερία ΤερτίγκαΔραστηριότητες στη Μουσική

Με τις ομάδες της κ. Φωτεινής – Ελευθερίας, της κ. Μαρικαίτης- Δέσποινας και της κ. Ελισάβετ- Χριστίνας θα παίξουμε με τα συναισθήματα και ειδικότερα τα συναισθήματα που μας βγάζουν τα Χριστούγεννα. Με βάση τρείς μικρές ιστορίες που έχουν σαν κεντρικό άξονα τη χαρά, τη λύπη και το φόβο, θα βρούμε με τα παιδιά τα συναισθήματα μέσα στις ιστορίες, θα τις δραματοποιήσουμε και θα τις συνοδέψουμε μουσικά. Τέλος, θα μάθουμε και θα χορέψουμε χριστουγεννιάτικους χορούς και θα τραγουδήσουμε παραδοσιακά κάλαντα.

Καλό μήνα

Γιώργος Σίνος

Δραστηριότητες στα Εικαστικά

Με τις ομάδες της κ. Ελισάβετ και κ. Μαρικαίτης/κ. Δέσποινας

θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ξύλα, και κουκουνάρια  δίνοντας σχήμα στα φυσικά μας υλικά. Τα χρώματα, τα κομμάτια  από εφημερίδες και οι κλωστές, οι φελοί θα συνθέσουν τη μορφή στα δικά μας πολύχρωμα στολίδια.

Με την ομάδα της κ. Φωτεινής θα ζωγραφίσουμε τους δικούς μας παράξενους και πολύχρωμους καλικάντζαρους, τα δικά μας ταρανδάκια, τους δικούς μας χριστουγεννιάτικους «ήρωες», εικονογραφώντας μια χριστουγεννιάτικη ιστορία όπως τη φαντάζονται τα παιδιά.

Στην ομάδα της κ. Νίνας, κ. Ελένης και Βικτωρίας θα παίξουμε με διαφορετικές τεχνικές τυπώματος και αποτυπώματος δημιουργώντας τα δικά μας χριστουγεννιάτικα δέντρα και ταρανδάκια. Τα σχήματα και τα χρώματα θα πάρουν μορφή με τα χεράκια μας, τα σφουγγαράκια, τους φελλούς.

Καλό μήνα

Ναταλία Φραγκαθούλα

Δραστηριότητες στα Αγγλικά

Τον Δεκέμβριο, με όλες τις ομάδες, θα συνεχίσουμε με καινούρια χρώματα και αριθμούς!! Θα ακούσουμε και θα χορέψουμε πολλά τραγούδια και φυσικά θα παίξουμε πολλά παιχνίδια! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να μετρήσουμε χιονάνθρωπους (snowmen) Χριστουγεννιάτικα δέντρα (Christmas trees) και σκουφάκια του Άι Βασίλη (Santa Claus) και να παρατηρήσουμε τα χρώματα τους!! 

Καλό μήνα, 

Χαρά Μαλτεζου 

Θέατρο στο σχολείο

Τετάρτη 8/12:Θεατρική παράσταση «Μια σταλιά Χριστούγεννα» από την θεατρική ομάδα «Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή» το πρωί στο σχολείο για όλα τα παιδιά.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Θέλεις δέντρο και στολίδια κι ένα άστρο φωτεινό θέλεις κάλαντα και χιόνι, θέλεις δώρα ένα σωρό Κι αν δεν τα χεις, που τα βρίσκεις ; πώς τα φτιάχνεις όλα αυτά;

Μη φοβάσαι κι αν δεν τα χεις, θα τα φτιάξουμε μαζί. Στη στιγμή μπορείς να κάνεις μαγική την συνταγή!

Μας χρειάζεται ένας φίλος, φαντασία και χαρά. Όταν έχουμε αγάπη και δυο πράγματα απλά τα μικρά μπορούν να γίνουν σαν στολίδια λαμπερά!

Μια χαρούμενη , γιορτινή παράσταση για κάποια Χριστούγεννα διαφορετικά… Με ζωντανή μουσική, παιχνίδια και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα!

Μεσημεριανά εργαστήρια

«Στη βιβλιοθήκη της Σουμουτου» με την κ. Φωτεινή: «Είναι πολύ ωραίο να διαβάζουμε παραμύθια» είπε ένα από τα παιδιά.. Η Σουμουτού κρυμμένη σε κάποια γωνία της τάξης μας, το άκουσε και για αυτό τον μήνα μας ετοιμάζει ακόμη περισσότερα παραμύθια. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι και η αγαπημένη της εποχή. Θα «ταξιδέψουμε» σε παλαιότερα χρόνια μέσα από κλασσικά Χριστυγεννιάτικα παραμύθια και θα γνωρίσουμε τον τρόπο που γυρίζουμε τις σελίδες του βιβλίου χωρίς να το «πληγώσουμε» αλλά και κατά πόσο μπορούμε να κατανοήσουμε την ιστορία μόνο από τις εικόνες..

Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους. Σιγά σιγά το οργανώνουμε!

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους..

 

«Yoga για αρχάριους» με την κ. Ελισάβετ: Ο Δεκέμβριος είναι ένας γιορτινός μήνας …ένας μήνας μαγείας για τα παιδιά… γι’αυτό θα έχει πολλά κουδούνια όπως και αυτά που φοράνε οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη και μπόλικη χρυσόσκονη, όπως αυτή που βάζουν τα ξωτικά στα παιχνίδια!! Στη yoga βέβαια τη χρησιμοποιούμε διαφορετικά!! Μας βοηθούν στη χαλάρωση… Τα κουδουνάκια φτιάχνουν το κλίμα χαλάρωσης και ηρεμίας, καθώς κινούνται κυκλικά από παιδί σε παιδί, με πολλή προσοχή…

«Σαν να μην είναι κανένας εκεί»! Τόσο αθόρυβα… και η μαγική χρυσόσκονη που φτιάχνουμε με τα χέρια μας, διώχνει τη κούραση και τη στεναχώρια από το σώμα μας και στο τέλος την φυσάμε σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη… για να νιώσουν και εκείνοι χαρούμενοι, όπως και εμείς!

Κατασκευή Κούκλας με την κ. Μαρικαίτη: Τον μήνα που πέρασε πειραματιστήκαμε, άλλοτε με τα δάχτυλά μας και άλλοτε με τις παλάμες μας, δίνοντας τους κάθε φορά διαφορετικό χαρακτήρα. Δημιουργήθηκαν πολλές διαφορετικές ιστορίες με πολλούς διαφορετικούς ήρωες (παιδιά που παίζουν με τους φίλους και τις φίλες τους μπάσκετ ή κάνουν μπαλέτο, πειρατές που θα βοηθήσουν την Κική να πάει πίσω στο νησί της, τη Νάξο, τερατάκια που κάνουν σκανταλιές αλλά δεν παύουν να είναι καλά). Αυτό το μήνα θα προχωρήσουμε στην κατασκευή απλής κούκλας από χαρτί και εφημερίδα.

Οι κούκλες μας πάντα έχουν χαρακτήρα και τα παιδιά τις ζωντανεύουν λέγοντας τις ιστορίες τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα λείπει το χριστουγεννιάτικο κλίμα από το εργαστήριο μας!

Εργαστήρι Γλυπτικής με τη κ. Δέσποινα: Οι δημιουργίες συνεχίζονται! Τον Νοέμβριο κατασκευάσαμε και στολίσαμε τα δικά μας καλυβάκια από πηλό. Παράλληλα, τα παιδιά δημιούργησαν καινούρια έργα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, απελευθερώνοντας την φαντασία και την δημιουργικότητα τους. Αυτό το μήνα στο εργαστήρι μας, θα φτιάξουμε στολίδια για το δέντρο, θα εμπνευστούμε καινούρια έργα μέσα από μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Και φυσικά.. ό,τι άλλο τα παιδιά αποφασίσουν.

Ανακοινώσεις

Συναντήσεις με δασκάλες

Αυτό τον μήνα, όπως ήδη γνωρίζετε έχουμε τις προσωπικές συναντήσεις με τις δασκάλες των παιδιών σας, μέσω zoom

Τετάρτη 1/12: Για τους γονείς των παιδιών των ομάδων της κ. Νίνας- Ελένης- Βικτωρίας, κ. Ελισάβετ- Χριστίνας και κ. Φωτεινής- Ελευθερίας.

Δευτέρα 6/12: Για τους γονείς των παιδιών της ομάδας κ. Μαρικαίτης- Δέσποινας,

Εχετε λάβει ήδη την ώρα του δικού σας ραντεβού.

Την ώρα του ραντεβού πρέπει να είστε χωρίς τα παιδιά σας.

Εκτός όμως από τις δασκάλες, θα έχετε την ευκαιρία να έχετε συνάντηση, όποιος το επιθυμεί, και με τους δασκάλους των ειδικοτήτων κ. Γιώργο Σίνο, Μουσικός, κ. Ναταλία Φραγκαθούλα, Εικαστικός και κ. Χαρά Μαλτέζου, Δασκάλα Αγγλικών.

Οι συναντήσεις με τις ειδικότητες θα γίνουν και αυτές διαδικτυακά και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η ημέρα προτίμησης με email για να σας στείλουμε το δικό σας ραντεβού, το αργότερο μέχρι την προηγούμενη του ραντεβού.

Το κάθε ραντεβού έχει διάρκεια 10 λεπτά.

Οι μέρες και οι ώρες για τον κάθε Δάσκαλο:

κ. Γιώργος Σίνος: Την Τετάρτη 8/12 και την Τετάρτη 15/12 18:00- 21:00

κ. Χαρά Μαλτέζου: Την Τετάρτη 8/12 και την Τετάρτη 15/12 17:30- 21:00

κ. Ναταλία Φραγκαθούλα: Την Παρασκευή 10/12, 17:00- 19:30 και τη Τετάρτη 15/12, 18:00- 21:00

Παρουσίαση για το Προνήπιο

Το ενδιαφέρον για την εγγραφή παιδιών στα προνήπια και το Νηπιαγωγείο στο σχολείο μας έχει αρχίσει να εκφράζεται και από άλλους γονείς εκτός του σχολείου μας. 

Εσείς φυσικά είστε η προτεραιότητα μας!

Η επιθυμία μας είναι να σας έχουμε μαζί μας μέχρι την ολοκλήρωση της προσχολικής ηλικίας των παιδιών.

Γι’ αυτό θέλουμε να σας δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε το Νηπιαγωγείο μας, να ενημερωθείτε και να ξεναγηθείτε από τις δασκάλες μας. Η ξενάγηση στον χώρο θα γίνει χωρίς την παρουσία παιδιών.

Αφορά μόνο τους γονείς των παιδιών του Παιδικού Σταθμού του σχολείου μας, που θα πάνε  προνήπιο την επόμενη σχολική χρονιά και έχουν γεννηθεί το 2018.

Αυτό μπορεί να γίνει τις εξής ημερομηνίες: Τετάρτη 8/12 και Τετάρτη 15/12 στις 18:00.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και οι συναντήσεις θα γίνουν με ολιγάριθμο αριθμό γονέων.

Σας παρακαλούμε να μας δηλώσετε την συμμετοχή σας μέχρι την Δευτέρα 6/12.

Διακοπές Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς

Ο Παιδικός σταθμός θα είναι κλειστός από τις 24/12/2021 (κλειστά) μέχρι και τις 2/1/2022 (κλειστά). Ανοίγει 3/1/2022.

Το Νηπιαγωγείο ακολουθεί τις αργίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θα κλείσει από 24/12/2021 έως και 7/1/2022.

Καλό μήνα και καλές γιορτές!