Services

Χρόνος Λειτουργίας

Το σχολείο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 7 π.μ. – 5 μ.μ. Παραμένει κλειστό το καλοκαίρι από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου έως την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, τα Χριστούγενννα από 24/12 έως 2/1, το Πάσχα από Μ. Πέμπτη έως και Τρίτη του Πάσχα καθώς και όλες τις επίσημες αργίες.

Μεταφορά

Η μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολείο μπορεί να γινει με δικό μας σχολικό λεωφορείο, το οποίο πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του Υπουργείου. Στο σχολικό επιβαίνει πάντα παιδαγωγός που παραλαμβάνει και παραδίδει τα παιδιά.

Διατροφή

Στην κουζίνα μας προετοιμάζεται καθημερινά το δεκατιανό και το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών, από αγνά και φρέσκα υλικά. Το πρόγραμμα διατροφής διαμορφώνεται κάθε μήνα σε συνεργασία με την παιδίατρο του σχολείου. Το σχολείο έχει πιστοποίηση διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP και ποιότητας ISO που σημαίνει ότι διενεργούνται έλεγχοι και αναλύσεις φαγητού και νερού από εγκεκριμένα Αναλυτικά εργαστήρια και τηρούνται οι προδιαγραφές για την καθαριότητα και την πιστοποίηση των υλικών και προϊόντων.

Επικοινωνία - Ενημέρωση

Η ενημέρωση και η επικοινωνία με τους γονείς είναι αμφίδρομη σε ότι αφορά στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη των παιδιών. Αυτό συνιστά τακτές απογευματινές συναντήσεις με τους δασκάλους και ουσιαστική και συχνή επικοινωνία.

Συζητήσεις με Γονείς

Το σχολείο, ευαίσθητο στις ανησυχίες του γονιού, διοργανώνει συχνά διαλέξεις – συζητήσεις με ειδικούς, για μία ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την εξέλιξη και ανάπτυξη του παιδιού και την επίτευξη της οικογενειακής αρμονίας.

Ασφαλιστική Κάλυψη

Σε όλους τους μαθητές του σχολείου παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη Αστικής Ευθύνης για τον χρόνο παραμονής τους στο σχολείο και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους με το σχολικο λεωφορείο, είτε από και προς το σπίτι τους, είτε στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών και επισκέψεων.

Ψυχολόγος

Το σχολείο μας παρέχει σε όλους τους γονείς των μαθητών του τη δυνατότητα συναισθηματικής και ενημερωτικής υποστήριξη από έμπειρο ψυχολόγο, ειδικευμένο σε θέματα παιδιού και οικογένειας: – Μηνιαίες ομαδικές συναντήσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης . – Δυνατότητα ατομικής υποστήριξης των γονιών σε θέματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών – Εκτίμηση της σχολικής ετοιμότητας των παιδιών του Νηπιαγωγείου σε συναισθηματικό και γνωσιακό επίπεδο. – Ομιλίες και συζητήσεις με τον Ψυχολόγο του σχολείου για θέματα που απασχολούν τους γονείς και τους παιδαγωγούς.

Παιδίατρος

Οι επισκέψεις του Παιδιάτρου στο σχολείο μας πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα. Ο Παιδίατρος εξετάζει τυχόν άρρωστα παιδιά, ελέγχει τα βιβλιάρια υγείας και το μηνιαίο πρόγραμμα διατροφής και μας συμβουλεύει σε θέματα πρόληψης, και αντιμετώπισης σε περιόδους έξαρσης ιώσεων.

Λογοπεδικός

Το σχολείο συνεργάζεται με Λογοπεδικό που πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις και παρακολουθεί τα παιδια, χωρίς να διακόπτει τη σχολική καθημερινότητα. Αξιολογεί την εξέλιξη του λόγου τους, ενημερώνει τους γονείς, συζητάει και συμβουλεύει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Παιδοδοντίατρος

Η συνεργασία του σχολείου με Παιδοδοντρίατρο συμπεριλαμβάνει ειδικό πρόγραμμα επισκέψεων στο ιατρείο και επισκέψεις στο σχολείο με παρουσίαση, εξέταση και ενημέρωση για την φροντίδα και την υγιεινή των δοντιών και του στόματος.

Εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Η εμπειρία δύο lockdown μέσα στο 2020, μας έχει δώσει την πείρα και την τεχνογνωσία ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα στις αυξημένες και ιδιαίτερες ανάγκες της τηλε-εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία. Τα ήδη ολιγομελή μας τμήματα χωρίζονται σε ακόμα μικρότερες υπο-ομάδες, στις οποίες δίνεται η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών ωραρίων παρακολούθησης της ηλεκτρονικής διδασκαλίας. Κάθε e-class συντονίζεται καθημερινά από τους δύο παιδαγωγούς της τάξης και συνδέεται σε συγκεκριμενες ημέρες και ώρες και με τους δασκάλους της Μουσικής, των Εικαστικών και των Αγγλικών. Η δομή του μαθήματος και οι δραστηριότητες προσαρμοζονται στην ιδιαίτερη φύση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ώστε να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ παράλληλα υπηρετούν τους στόχους του Προγράμματος Σπουδών.

Scroll to Top
Skip to content