Η Φιλοσοφία Μας

Για εμάς στο επίκεντρο είναι πάντα το παιδί

Το κάθε παιδί, με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις ξεχωριστές δυνατότητές του. Η μοναδικότητα του κάθε παιδιού δεν είναι μόνο άξια σεβασμού και αποδοχής… είναι και η αφετηρία απ’ όπου πρέπει να ξεκινήσει η εξέλιξή του. Προσφέρουμε, λοιπόν, απλόχερα στο κάθε μας παιδί συναισθηματική ασφάλεια, ώστε να αναπτύξει αυτονομία, αυτοπεποίθηση αλλά και ενσυναίσθηση. Το οδηγούμε στην ευθύνη για τον εαυτό του και τους άλλους, ώστε να αισθάνεται και να δρα ως μέλος μιας ομάδας.

Η δύναμη της ομάδας

Μέσα σε μικρές ομάδες τα παιδιά χτίζουν για πρώτη φορά σχέσεις μακριά από την ασφάλεια της οικογένειάς τους: Μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν, να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να συνεργάζονται. Το σχολείο μας δημιουργεί χώρο κι ευκαιρίες για να μπορέσουν όλοι να ακουστούν ώστε να μάθουν να ακούνε, να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα ώστε να μάθουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα των άλλων, να βοηθήσουν ώστε να μάθουν να ζητούν και να δέχουνται βοήθεια.

Μαθαίνοντας τον τρόπο να μαθαίνουμε

Ποιός είπε πως το ταξίδι προς τη γνωση δεν μπορεί να είναι ευχάριστο, ενδιαφέρον και περιπετειώδες; Με οχήματα την αστείρευτη περιέργεια των παιδιών και το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου μας, βοηθάμε τα παιδιά να κατακτήσουν τη γνώση με τρόπο βιωματικό, μέσα από τη δοκιμή και το λάθος. Ο δάσκαλος και το σχολικό περιβάλλον υποστηρίζουν και συντονίζουν τη γνωριμία των παιδιών με τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον.

Γνωρίστε μας καλύτερα...

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο