Οι πειρατές και το περιβάλλον!

Οι πειρατές και το περιβάλλον!

Οι Πειρατές του σχολείου μας βρίσκονται στη Χώρα των Ζώων.
Έχουν αναλάβει πολλές αποστολές αλλά η πιο δύσκολη ήταν όταν συνάντησαν σε κάποια από τις βόλτες τους ένα χωράφι γεμάτο σκουπίδια!!


Τα παιδιά αφού κοίταξαν τον σωρό με τα σκουπίδια αναγνώρισαν ότι ήταν πολύ χώμα με πράγματα που μας δίνει η φύση (φυσικά αντικείμενα) και πράγματα που φτιάχνουμε στα εργοστάσια(τεχνητά αντικείμενα) και τα ξεχωρίσαμε ανάλογα με την προέλευσή τους.

Στη συνέχεια αναζητήσαμε τρόπους για να διαχειριστούμε τα διαφορετικά απορρίμματα. Ανατρέξαμε σε ένα βιβλίο που μιλούσε για το περιβάλλον και τη φροντίδα του και μια πληροφορία μας φάνηκε αρκετά χρήσιμη.


Κι αυτό κάναμε κι εμείς και στο σπίτι μας αλλά και στην οθόνη του υπολογιστή μας. Στο σπίτι μας κόψαμε μια πορτοκαλί πιπεριά, βάλαμε ένα κομματάκι στο χώμα και το παρατηρούμε να δούμε αν θα λιώσει, όπως μας είπε το βιβλίο μας.

Και τι θα κάνουμε με τα τεχνητά υλικά;
Τα παιδιά από το σπίτι τους μας έδωσαν τη λύση και πάλι!
Όλα είχαν μια σακούλα που σε αυτή βάζουν χαρτιά από γάλα, συσκευασίες από απορρυπαντικά… Μας έφεραν τις σακούλες τους, μας έδειξαν μερικά σκουπίδια που δεν χρειάζονταν πια και στο τέλος μας είπαν ότι θα τα πάνε στον «μπλε» κάδο της γειτονιάς τους.
Κλείσαμε την εβδομάδα μας με ένα διαδραστικό παιχνίδι στον υπολογιστή!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο