"Το έτσι - αλλιώς": ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΪΟΥ

“Το έτσι – αλλιώς”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΪΟΥ


Κλείστε τις θέσεις σας!

Εργαστήρια BAUHAUS

(Μπάου – Τι;;;)

Πειραματιζόμαστε με χρώματα, γραμμές και σχήματα, παρατηρούμε την απλότητα στις μορφές και δημιουργούμε με αφόρμηση το καλλιτεχνικό ρεύμα του Bauhaus. Χρησιμοποιούμε διάφορα εργαλεία, υλικά και τα σώματά μας και κάνουμε το έτσι…αλλιώς.
Θα δοκιμάσετε;
➔ 15/05/2022: Χρώμα: Με 3 χρώματα πόσα ακόμα φτιάχνουμε;
➔ 22/05/2022: Σύνθεση: Χτίζω, συνθέτω και δημιουργώ το δικό μου έργο τέχνης!
➔ 08/05/2022:
Σχήμα: Ξεκινώντας από μια τελεία, πόσα σχήματα μπορούμε να κατασκευάσουμε;

– Διάρκεια εργαστηρίων: 60’
– Αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά και 10 ενήλικες (απαραίτητη δήλωση συμμετοχής)
– Κόστος συνάντησης: 18€ (τιμή για έναν ενήλικα και ένα παιδί)

Θυμάσαι πως είναι η ξεγνοιασιά; Να βρίσκεις χαρά και να παίζεις με τα πιο απλά πράγματα; Να περνάς κοινό χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα μακριά από έγνοιες και αγωνίες της καθημερινότητας;
Ελάτε να θυμηθούμε πως είναι να αφήνεσαι, να παρασύρεσαι και να ξεχνιέσαι στο παιχνίδι, ξεκινώντας από κάτι απλό, με οδηγό αυτούς που το καταφέρνουν καλύτερα από τον καθένα…τα παιδιά!
Για 60 λεπτά μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να παίξουν αυθόρμητα μαζί, ένας προς έναν στο σχολικό χώρο, τον οποίο
θα αξιοποιήσουν αλλιώς! Επικοινωνούμε και ανακαλύπτουμε μαζί!
Έτοιμοι να σκεφτούμε διαφορετικά;


Τα εργαστήρια χωρίς σκοπό και τέλος είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν στους συμμετέχοντες ένα «ελεύθερα» οργανωμένο περιβάλλον ανακάλυψης και δημιουργίας, χωρίς προκαθορισμένο αποτέλεσμα και στόχο επίτευξης.
Αφορμή είναι η θεματική των εργαστηρίων, τα εργαλεία είναι αληθινά, μελετημένα για τη χρήση από παιδιά με την επίβλεψη ενήλικα. Οι ενήλικες πριν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα λαμβάνουν υποστηρικτικό υλικό στη μορφή αρχείου pdf, το οποίο ενισχύει την εμπλοκή τους. Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης μεγάλοι και μικροί υποστηρίζονται στην αλληλεπίδρασή τους από παιδαγωγούς.


Ενήλικες και παιδιά αξιοποιούν τα υλικά του εργαστηρίου ως μέσα για να:
● περάσουν χρόνο μαζί ένας προς έναν
● επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να συνδεθούν
● παρατηρήσουν τον ξεχωριστό τρόπο που ο καθένας μεταφράζει τον κόσμο γύρω του
● δημιουργήσουν, στο δικό τους ρυθμό
● ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους
● πειραματιστούν
● εκφραστούν
● αντλήσουν ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι


Επισκεφθειτε τη σελίδα του εκπαιδευτικού προγράμματος “Το έτσι-αλλιώς…”

Η KidIn the Field δημιουργήθηκε με στόχο να ενισχύσει τα περιβάλλοντα στα οποία εμπλέκονται παιδιά 0-6 ετών, προσεγγίζοντας εκπαιδευτικά τους ενήλικες που αλληλεπιδρούν με αυτά και εστιάζοντας στην ενδυνάμωση και ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα αγωγής, ανάπτυξης και φροντίδας του παιδιού.

Για να μάθετε περισσότερα για εμάς, τη φιλοσοφία μας και τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε, επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.kidinthefield.gr και ακολουθήστε μας σε Facebook και Instagram.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο