fbpx

Το γράμμα του μήνα

Η Άνοιξη είναι ο τρόπος του Θεού να πει ‘’πάμε άλλη μία φορά!’’, ο θρίαμβος του ασήμαντου αγριολούλουδου που δεν χρειάστηκε κανενός το χέρι να υπάρξει και να ανθίσει παρεκτός αυτού του μυστηρίου της ζωής!… Της ζωής που δείχνει έτσι ένα ‘’λίγο του παραδείσου’’ και τα λουλούδια ανθίζουν σαν μία πόρτα ανοιχτή στο αύριο και στην ελπίδα!Ας επικεντρωθούμε στις ‘’πατουσίτσες’’ που χρειάζονται το χέρι και την ελπίδα για να περπατήσουν σε ένα κόσμο που η Άνοιξη θα έρχεται πάντα και τα χαμομήλια θα υψώνουν τα κεφαλάκια τους σε πείσμα κάθε ανέμου.

Στην ‘’αυλή’’ μας ο σπόρος που φυτέψαμε πέταξε βλαστό! Μας φανερώθηκε το άνθος, αδημονούμε για τον καρπό..! Το θαύμα!

Βλέπετε; Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ είναι μπροστά μας γι’ αυτό ίσως το προσπερνάμε δεν το βλέπουμε, δεν το πιστεύουμε….

Μπορεί όμως να οδηγήσει τα βήματά μας στην πορεία και υπεράσπιση της ζωής!Στο σπόρο, στον ανθό, στον καρπό , …στις πατουσίτσες.

Στα βλέμματα και στα χέρια που ανακαλύπτουν και συντελούν στο θαύμα!! Εμείς τους δείχνουμε τον ‘’κήπο’’!

Έπειτα από έναν χειμώνα που δεν μας χαρίστηκε μπορούμε να μετρήσουμε πόση ζεστασιά του κλέψαμε από την παγωνιά του. Επενδύσαμε σε αγκαλιές και συναισθήματά…!!

Δεν κάναμε κάστρα για να φυλακίζουμε τους κακούς… Τους βάλαμε στη ζωγραφιά, στα παραμύθια, στα παιχνίδια μας. Τους καθίσαμε δίπλα μας.
Τους δώσαμε φωνή, όψη τους ακούγαμε, συζητούσαμε μαζί τους.. τους….εξημερώναμε…. όσο μπορούσαμε! Και έτσι δεν τους φοβόμαστε το ίδιο. Η αίσθηση ασφάλειας, αποδοχής, το ζεστό σταθερό χέρι οδηγεί στα αγνωστά, στα μυστήρια του κόσμου και του εαυτού μας.

Η ανακάλυψη της συμμετοχής του….. γεωσκώληκα στην καρποφορία, ο ρόλος.. των μυρμηγκιών στη ζωή, στη φύση, το νερό, το χώμα, ο αέρας, το χιόνι, η βροχή….εμείς σε όλα αυτά… Με διαφορετικά οχήματα κάθε φορά το καθετί μπορούσε να γίνει έμπνευση και οχυρό!

Τα χρώματα, οι ζωγραφιές, οι μουσικές, οι ήχοι, οι σιωπές, το θέατρο, οι ρόλοι, τα παραμύθια… Έτσι μαθαίνουμε τρόπους να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε σκέψεις ,συναισθήματα, ιδέες , χρόνο, τη χαρά , τη λύπη, το φόβο, τον ενθουσιασμό, το γέλιο και το κλάμα μας..

Υπάρχουνε δρόμοι γι’ αυτό! Τους ανοίγουμε εμείς!

Χτίζοντας γέφυρες για να συναντήσουμε ο ένας τον άλλον. Ανακαλύπτουμε το λόγο ως μέσο αληθινής επικοινωνίας και εξέλιξης, τον προβληματισμό, τον στοχασμό , τη γοητεία της ανακάλυψης της επιστήμης και τους νόμους που λειτουργεί αυτός ο κόσμος.

Μετά από δύο χρόνια απομόνωσης, φέτος θα μπορέσουμε να μοιραστούμε μερικά από αυτά που κερδίσαμε και να σας μυήσουμε στα μυστικά μας!

Στο open day στις 5 Ιουνίου, στη γιορτή κλείσιμο της χρονιάς, στα σχολεία μας.

Την ετοιμάζουμε μαζί με τα παιδιά φυσικά!!

θα είμαστε συντονισμένοι!!

Με εκτίμηση,

Ντίνα Καψάλη

Ομάδα Προνηπίων κ. Μελίνας: Οι διακοπές του Πάσχα ήταν πολύ ηλιόλουστες, και τα παιδιά ερχόμενα στο σχολείο φέρνουν μαζί τους πολλά νέα, για εξορμήσεις στη φύση… ταξίδια… οικογενειακές στιγμές… τα έθιμα του Πάσχα που επεξεργαστήκαμε μαζί…

Η άνοιξη έχει στολίσει τον κήπο του σχολείου και παντού υπάρχουν νέες μυρωδιές και ερεθίσματα που μας προκαλούν σε αναζητήσεις και περιπέτειες!!!

Ο Λαχανόκηπός μας έχει ανθίσει, και από τα άνθη του περιμένουμε να δούμε τους καρπούς του!! Τόσα διαφορετικά ανθάκια, τόσοι διαφορετικοί καρποί, χρώματα, σχήματα, γεύσεις…

Παρατηρώντας τους καρπούς με εργαλεία παρατήρησης στην αίθουσα Φυσικών Επιστημών, τα παιδιά θα καταγράψουν τα χαρακτηριστικά των καρπών που θα συλλέξουν από το Λαχανόκηπο, θα τους επεξεργαστούν με όλες τους τις αισθήσεις και θα τα οργανώσουν σε έναν «πίνακα του κηπουρού»! Παράλληλα, θα αναζητήσουν συνταγές, συνδυασμούς και διαφορετικές γεύσεις, ώστε οι καρποί μας να μπαίνουν στα πιάτα μας, κάθε φορά και με άλλο τρόπο!

Και οι εξερευνήσεις μας δεν θα σταματήσουν εκεί!… Ένα καράβι κατασκευάζεται στο «καρνάγιο» κήπου… Όπου να ναι υψώνει την σημαία… πειρατική και σαλπάρει για μακρινές θάλασσες και νησιά, αναζητώντας θησαυρούς και περίεργες ιστορίες!…

Τα παιδιά έχουν ήδη οργανώσει την μετατροπή του δεντρόσπιτου σε πειρατικό καράβι, και επιστρέφοντας στο σχολείο ξεκινούν να αναλαμβάνουν ρόλους… Άλλοι θα αναλάβουν τα πανιά… άλλοι τη σημαία… το τιμόνι… το χάρτη… τα καπέλα…

Και το καράβι μας συχνά θα αράζει σε ένα λιμανάκι, δίπλα σε ένα ρυάκι με νερόμυλο… Ο καιρός έχει ζεστάνει και το νερό στο ρυάκι μας αρχίζει και πάλι να κυλά! Παιχνίδια και πειράματα με το νερό, κατασκευές με μπόλικη μηχανική και φαντασία… Οι πειρατές μας θα χτίσουν πόλεις μέσα και έξω από το νερό για να κρύβουν τους θησαυρούς τους!!

Μέσα από την συγκομιδή και επεξεργασία των καρπών του Λαχανόκηπου, τα παιδιά θα εξασκήσουν τις δεξιότητες τους στην παρατήρηση και τον περιγραφικό τους λόγο… Θα εντοπίσουν χαρακτηριστικά των φυτών αξιοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις, θα διακρίνουν τον σπόρο από τον καρπό και θα αξιοποιήσουν το γραπτό λόγο προκειμένου να οργανώσουν τα ευρήματά τους σε έναν πίνακα διπλής εισόδου.

Μέσα από την αναζήτηση συνταγών θα καλλιεργήσουν στρατηγικές μάθησης, και μέσα από την υλοποίησή τους θα προσεγγίσουν εργαλεία μέτρησης, θα επεξεργαστούν ποσότητες υλικών και θα παρατηρήσουν το σχηματισμό διαφορετικών υφών στο μείγμα τους.

Η κατασκευή του πειρατικού καραβιού θα ενισχύσει τις οργανωτικές τους δεξιότητες και την αυτό-οργάνωση της ομάδας, θα αναλάβουν ρόλους και υπευθυνότητες και θα καλλιεργήσουν την φαντασία τους μέσα από το παιχνίδι ρόλων στο καράβι!

Καλό μήνα!

Οι νηπιαγωγοί

Μελίνα Καράμπαμπα & Ηρώ Μηλιώνη

Ομάδα προνηπίων κ. Κέλλυς: Καλό μήνα και καλή Άνοιξη! Ο Απρίλιος πέρασε, οι πασχαλινές διακοπές έφτασαν στο τέλος μας, μας η άνοιξη είναι εδώ και μας προ(σ)καλεί με τα χρώματα και μας μυρωδιές μας!

Στην αρχή του μήνα και με την επιστροφή των παιδιών, θα έχουμε πολλά να πούμε και να μοιραστούμε από μας διακοπές μας… Τελικά συναντήσαμε κάποιο πασχαλινό έθιμο από αυτά που γνωρίσαμε πριν το Πάσχα; Ακόμη, με τη ημέρα μας μητέρας να πλησιάζει, αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο, να συζητήσουμε και να γιορτάσουμε για την κάθε μανούλα! Παράλληλα, αναφορικά με το project μας, θα ανακαλέσουμε στιγμές και ερωτήματα που έχουν απαντηθεί και θα δούμε ποια έχουμε αφήσει αναπάντητα… Εάν και εφόσον το ενδιαφέρον των παιδιών συνεχίζει να είναι αμείωτο, θα συνεχίσουμε με τη μελέτη των διαφόρων συστημάτων του σώματος, εστιάζοντας σε αυτά που τα ενδιαφέρουν (πεπτικό, κυκλοφορικό, αναπνευστικό, κ.α.) Μέσα από πειράματα για τη λειτουργία των συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, θα κατανοήσουμε καλύτερα τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας και πώς αυτό συνδέεται με όσα συμβαίνουν έξω από αυτό (Μελέτη Περιβάλλοντος). Μας, θα φτιάξουμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι για το σώμα, δημιουργώντας μας δικούς μας κανόνες, τα πιόνια, το ζάρι, μας κάρτες ή ό,τι άλλο αποφασίσουμε και θα παίξουμε με αυτό την ημέρα μας γιορτής μας (Γλώσσα, Μαθηματικά). Τέλος, οι εργασίες για το μουσείο Ειρηνικής Τέχνης συνεχίζονται, με τον χωρισμό των δωματίων και την τελική σύσταση του χώρου, αλλά και με την εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμησή του που δημιουργούν ουσιαστικά το περιεχόμενο του μουσείου (αντικείμενα, αγάλματα, πίνακες, κλπ) (STEAM).

Δεν μπορούμε κλείνοντας να μην αναφέρουμε πώς η πραγματοποίηση όλων των παραπάνω θα γίνει σε μεγάλο βαθμό μας εξωτερικούς χώρους του σχολείου, όσο ο καιρός μας το επιτρέπει! Γι’ αυτό μας τσεκάρουμε ότι έχουμε όλοι αντηλιακά, αντικουνουπικά, καπέλα… Ο κήπος μας θα αποτελέσει αφορμή για οργανωμένο αλλά και ελεύθερο παιχνίδι, ενώ ίσως δημιουργηθεί, μετά από αίτημα των παιδιών, και ένα παγωτατζίδικο!

Καλό μήνα!

Οι νηπιαγωγοί,

Κέλλυ Μπαξεβανάκη & Ηρώ Μηλιώνη

Ομάδα Νηπιαγωγείου: Υπολογίζοντας στο ημερολόγιο της τάξης μας,

πόσο καιρό θα κάνουμε να ξαναβρεθούμε μετά το Πάσχα, είδαμε ότι όταν γυρίσουμε θα είναι Μάιος «ο τελευταίος μήνας της άνοιξης» είπαν τα παιδιά!!

Για να θυμούνται σε ποιο σημείο του project βρισκόμαστε έγραψαν «μακέτα» αλλά και «ημερολόγιο Μαίου» όπου ήδη έχουν συμφωνήσει να το κάνουν με όλα τα ανοιξιάτικα χρώματα,λουλούδια,πεταλούδες, μελισσούλες…

Επιστρέφοντας λοιπόν αφού μοιραστούμε όλα τα νέα μας και χορτάσουμε ο ένας τον άλλο ξεκινάμε…

Τα παιδιά πρότειναν να ρωτήσουμε μια αρχιτεκτόνισσα μαμά της ομάδας μας πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε τη μακέτα του κήπου.. Έτσι, θα σκεφτούμε μαζί και θα γράψουμε σε ένα γράμμα τις κατάλληλες ερωτήσεις ώστε να πάρουμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Τα παιδιά θα εμπλακούν σε διαδικασίες μέτρησης,

θα βρουν την κατάλληλη κλίμακα, τα υλικά που χρειάζονται, θα συνεργαστούν, θα φτιάξουν το προσχέδιο και θα κατασκευάσουν τη δική τους μακέτα!

Φέτος έφτασε η ώρα επιτέλους να κάνουμε τη μεγάλη μας γιορτή στο τέλος της χρονιάς για όλα τα παιδιά και τους γονείς του σχολείου μας!!

Με τα παιδιά αποφασίσαμε επειδή τους αρέσουν οι γρίφοι, τα αινίγματα και οι μαθηματικοί υπολογισμοί να κάνουμε ένα μεγάλο jenga στον κήπο λίγο διαφορετικό με γρίφους, που θα σκεφτούν και θα γράψουν τα παιδιά και στο αίθριο το μεγάλο επιδαπέδιο παιχνίδι με ισορροπίες, διαδρομές, που θα γίνει σε συνεργασία με τα προνήπια και βασίζεται στα φυτά του λαχανόκηπου!!

Ο Μάιος όμως είναι και μήνας αξιολόγησης…

Τι καινούριο ανακάλυψαν, τι έχει κατακτήσει μέχρι τώρα η ομάδα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, ποιες κοινωνικές δεξιότητες, ποιους τρόπους βρήκαν να διαχειρίζονται τις δυσκολίες και τις ματαιώσεις και να λύνουν τα προβλήματα που προέκυπταν στην καθημερινότητα τους!

Μέσα από την ενεργή εμπλοκή στη διαδικασία αξιολόγησης τα παιδιά αναπτύσσουν γνωστική ενσυναίσθηση, θετικά συναισθήματα για τον εαυτό τους, χτίζουν την αυτονομία τους. Ταυτόχρονα θα προσεγγίσουν και την μεγάλη αλλαγή… τη μετάβαση στην Α’ δημοτικού!!

Με θέατρο, ιστορίες, δραματοποίηση, εικαστικά, παραμύθια, ακόμα και τα παιχνίδια για την καλοκαιρινή γιορτή, θα αναγνωρίσουν, θα εκφράσουν τα συναισθήματα τους και θα διαχειριστούν το άγχος αποχωρισμού!

Επειδή δεν μπορούμε να πάμε επίσκεψη σε κάποιο δημοτικό σχολείο, θα προσκαλέσουμε στην ομάδα μας ένα παιδί της Α’ δημοτικού, θα λύσουμε απορίες, θα μοιραστούμε αγωνίες και φόβους!!

Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα προσεγγίσουμε ξανά όλους τους στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών σχετικά με τη γραφή, τον εμπλουτισμό του προφορικού λόγου, τη μαθηματική σκέψη, τη γεωμετρία, θα εξελίξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, θα πειραματιστούν, θα αλληλεπιδράσουν!!

Πολύ γεμάτος μήνας ο Μάιος, μείνετε συντονισμένοι θα σας χρειαστούμε!!

Καλό μήνα!

Οι νηπιαγωγοί,

Νότα Κωστούρου και Μαρίνα Μπουρτούλη

Αγγλικά- Μουσική- Εικαστικά

Δραστηριότητες στα Αγγλικά

Τον Μάιο θα ασχοληθούμε με την ενότητα ζώα.. Ζώα της φάρμας, ζώα της ζούγκλας και της θάλασσας. Θα τα χωρίσουμε σε κατηγορίες και θα δούμε τα χαρακτηριστικά τους( tail, paws, wings, beak etc) Θα παίξουμε κινητικά παιχνίδια, θα μεταμορφωθούμε σε ζωάκια και θα δούμε σε βιντεο ζώα που δεν ζουν κοντά σε εμάς.

Καλό μήνα

Η δασκάλα των αγγλικών,

Χαρά Μαλτέζου

Δραστηριότητες στη μουσική

Ομάδες νηπιαγωγείου και προνηπίων κ. Μελίνας και κ. Κελλυς: Για αυτό τον μήνα με τις τρεις ομάδες θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στη μουσική εκτέλεση μικρών τραγουδιών με τη βοήθεια των χρωμάτων και των μελωδικών οργάνων καθώς και μικρούς πειραματισμούς πάνω στην επιλογή των μουσικών οργάνων για τη συνοδεία αυτών των τραγουδιών. Έτσι λοιπόν , το βασικό αντικείμενο που θα ασχοληθούμε θα είναι το τονικό ύψος, η μουσική σημειογραφία και εκτέλεση καθώς και ο σχηματισμός μικρών μουσικών σχημάτων.

Καλό μήνα

Ο δάσκαλος της μουσικής,

Γιώργος Σίνος

Δραστηριότητες στα Εικαστικά

Στην ομάδα του Νηπιαγωγείου τα παιδιά θα παρατηρήσουν τις φόρμες και τα σχήματα τα έργα του Cy Twombly δημιουργώντας το δικό τους μεγάλων διαστάσεων ατομικό έργο. Τα λουλούδια… οι παστέλ αποχρώσεις… στα έργα του καλλιτέχνη θα μας εμπνεύσουν στις τρισδιάστατες κατασκευές μας.

Με τις ομάδες των Προνηπίων της κ. Μελίνας και κ. Κέλλυς θα «παίξουμε» με την αίσθηση της αφής και της όρασης δημιουργώντας μικρά και μεγάλα «ψηφιδωτά» από διαφορετικά εύπλαστα υλικά (πηλός – χρωματιστό ζυμαράκι). Έμπνεσή μας οι πεταλούδες και τα μοτίβα της Yayioi Kusama.

. Καλό μήνα!

Η δασκάλα των εικαστικών,

Ναταλία Φραγκαθούλα

Μεσημεριανά εργαστήρια

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας με την κ. Κέλλυ για το Νηπιαγωγείο κάθε Παρασκευή και για τα προνήπια κάθε Δευτέρα: Αυτόν τον μήνα, με την δεύτερη κάλτσα που μας φέρατε θα επιδιώξουμε να φτιάξουμε ήρωες παραμυθιών, ανθρώπους, ζωάκια που θα εφαρμόζουν στο χέρι του κάθε παιδιού… Οι κούκλες μας θα ανοιγοκλείνουν το στόμα και θα «μιλούν»… Θα έχουν τη δική τους φωνή, όνομα και προσωπικότητα… Ποιος ξέρει; Ίσως δημιουργηθούν μικρές ιστορίες ή μία μεγαλύτερη στο κουκλοθέατρο του κήπου μας…

Εργαστήρι Χορού με την κ. Μελίνα για το Νηπιαγωγείο κάθε Πέμπτη και για τα προνήπια κάθε Τρίτη: Χορός σε ζευγάρια!… Που μπορεί να μας πάει η επαφή μας με ένα άλλο σώμα; Πώς αλλάζει η κίνησή μας στον χώρο; Τι εικόνες σχηματίζονται;…

Θα δουλέψουμε πάνω στη συνεργασία, τον κοινό ρυθμό, τον προσανατολισμό στο χώρο σε σχέση με ένα κινούμενο σώμα, τον προσωπικό χώρο του καθενός και τον κοινό χώρο του ζευγαριού.

Εργαστήρι Εκπαιδευτικού Δράματος με την κ. Μελίνα για το Νηπιαγωγείο κάθε Πέμπτη και για τα προνήπια κάθε Τρίτη: Αυτός ο μήνας θα έχει… πολύ παιχνίδι!…Έκθεση στην ομάδα… αυτοσχεδιασμός… παντομίμα… ρίμες… πορτρέτα… δραματική απόδοση μικρών ιστοριών… ανέκδοτα… παιχνίδια συνεργασίας, ασκήσεις εμπιστοσύνης, παιχνίδια συγκέντρωσης!…Και φυσικά δεν θα αφήσουμε τους γονείς απέξω… Προετοιμαστείτε για εξάσκηση στο σπίτι!!…

Εργαστήρι Stop Motion Video, μια φορά το μήνα για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου: Πώς λειτουργεί ο προτζέκτορας που βλέπουμε όλες αυτές τις ταινίες;; Γιατί έχει μπροστά φακό, σαν αυτόν της φωτογραφικής μηχανής;…

Αυτό το μήνα στις συναντήσεις μας θα ασχοληθούμε με το φως, τη σκιά, το χρώμα και τους μεγεθυντικούς φακούς… και πώς αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μια προβολή ταινίας στο πανί!

Θα χρειαστεί το κάθε παιδί να φέρει στο σχολείο ένα κουτί παπουτσιών.

Εργαστήριο παιδικού βιβλίου με τη κ. Μαρίνα για το Νηπιαγωγείο κάθε Δευτέρα και για τα προνήπια κάθε Τετάρτη: Το ταξίδι αυτής της χρονιάς σιγά σιγά έρχεται στο τέλος του και έτσι με τα παιδιά στο εργαστήρι βιβλίου, το επόμενο διάστημα θα επεξεργαστούμε μέσα από ήρωες ιστοριών

ακριβώς τη μετάβαση από γνώριμους κόσμους σε καινούριους.

Τι συναισθήματα και σκέψεις μπορεί να έχουν οι ήρωες που φεύγουν από ένα οικείο μέρος με γνώριμα πρόσωπα; Τι σκέψεις μπορεί να κάνουν για αυτό που έρχεται, για το άγνωστο; Τι προσδοκίες μπορεί να έχουν;

Όλα αυτά θα αποτελέσουν την αφορμή για να εκφράσουν τα παιδιά μέσα σε μια ασφαλή συνθήκη και να διαχειριστούν τις δικές τους σκέψεις και συναισθήματα για τη μετάβαση στην επόμενη χρονιά…

Εικαστικά με τη κ. Ναταλία για το Νηπιαγωγείο κάθε Τρίτη και για τα Προνήπια κάθε Πέμπτη: Θα δημιουργήσουμε μικρά χαρακτικά έργα σε λαδοπαστέλ και πλέξιγκλας με αφορμή τα πολύχρωμα και γεμάτα σχήματα έργα του Paul Klee. Στη συνέχεια παρατηρώντας τα τεράστια λουλούδια στα έργα της Georgia o’ Keeffe θα πειραματιστούμε με τη γυψόγαζα και τον πηλό, κατασκευάζοντας τα δικά μας σχέδια και γλυπτά.

Εργαστήρι Παιχνιδιών Κίνησης, Σκέψης, Κρίσης με την κ.Ηρώ για το Νηπιαγωγείο κάθε Παρασκευή και για τα Προνήπια κάθε Δευτέρα: Κατέφθασε κι ο λουλουδάτος Μάιος!!!

Αυτός ο μήνας προβλέπεται γεμάτος παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, πειράμαSTEAσΜους γύρω από το φώς και τη σκιά, γρίφους και… λίγη Zumba κάτω από τον ήλιο!!!

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΠΡΟΝΗΠΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΑΣ

ΤΡΙΤΗ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ/ΣΚΕΨΗΣ/ΚΡΙΣΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ

*STOP MOTION*

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΑΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ/ΣΚΕΨΗΣ/ΚΡΙΣΗΣ

*Το εργαστήρι STOP MOTION πραγματοποιείται κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, εκτός αν υπάρξει ανάγκη για περισσότερες συναντήσεις. Τις ημέρες εκείνες δεν πραγματοποιείται το Εργαστήρι Εκπαιδευτικού Δράματος και Χορού.

Εκδρομές-Εξορμήσεις-Παραστάσεις

Την Δευτέρα 9/5 τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Μαθητευόμενος Μάγος » του ‘’ Γκαίτε’’ μια διασκευή πάνω στο ομώνυμο παραμύθι από την ομάδα κουκλοθεάτρου “ΑΦΟΥ”

Ο ανίατος βήχας του Φον- βιξ βάζει όλη την πολιτεία σε μπελάδες.. ο πιστός του φίλος Τσουρούφλης αποφασίζει να πάει να βρει τον καλοσυνάτο μάγο Μερκούριο , που βοηθάει όλο τον κόσμο ,για να του δώσει το μαγικό φίλτρο του Δρακόβηχα.

Ο Μερκούριος ζητά από τους δύο μαθητές του Μάρκο και Φρόσω να συνεργαστούν για να φτιάξουν το σιρόπι..

Ο μικρός μαθητευόμενος μάγος τα κάνει όλα στην στην κυριολεξία μούσκεμα!!!

Η παράσταση διαπραγματεύεται την περιέργεια των παιδιών, την φιλία, την αξία της συνεργασίας, την υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους , την υπευθυνότητα και το δικαίωμα των παιδιών στο γέλιο και την διασκέδαση.

Εισιτήριο: 8 ευρώ. (Το πόσο του εισιτηρίου να κατατεθεί με το ποσό του επόμενου μήνα.)

Την Δευτέρα 16/5 τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα επισκεφθούν την Μονή Καισαριανής.

Την Τετάρτη 18/5 η ομάδα της Κέλλυς θα επισκεφθεί την Ρεματιά Χαλανδρίου.

Την Τρίτη 24/5 η ομάδα της Μελίνας θα επισκεφθεί την Ρεματιά Χαλανδρίου.

Ανακοινώσεις

Καλοκαιρινές γιορτές

OPEN DAY Κυριακή 5 Ιουνίου με εργαστήρια, διαδραστικές παρουσιάσεις έργων παιδιών, happening…

Για τις ώρες και τις λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε!!

Γιορτή αποφοίτησης Νηπιαγωγείου! Πέμπτη 16 Ιουνίου, στο σχολείο. Θα ενημερωθείτε για την ώρα.

Μέρα ανεξαρτησίας!!! Παρασκευή 17 Ιουνίου. Διανυκτέρευση στο σχολείο των παιδιών του Νηπιαγωγείου.

Καπέλα-αντικουνουπικά-παντοφλάκια crocs!

Ο καιρός ζέστανε…ο ήλιος αρχίζει να καίει..θα περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στον κήπο!

Τα καπέλα θα παραμείνουν στο σχολείο.

Τα παντοφλάκια του σχολείου να αντικατασταθούν με crocs.

Μην ξεχνάτε να αρχίσετε να τους φοράτε αντηλιακό και αντικουνουπικό κάθε πρωί.

Συναντήσεις με τις δασκάλες

Για αυτόν τον μήνα, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει δε θα έχουμε προγραμματισμένα απογευματινά ραντεβού. Εννοείται ότι για ό,τι θέλετε να συζητήσουμε υπάρχει πάντα χρόνος πάντα μετά από συνεννόηση.

Η επόμενη και τελευταία συνάντηση θα γίνει τον Ιούνιο και θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία.

Ομιλίες που σας ενδιαφέρουν

Την Παρασκευή 20/5 : Ομιλία-συζήτηση με την κ. Σαββάκη στις 20:00 και με θέμα ”Οι χώροι του παιδιού : Πώς συνυπάρχουμε με το παιδί στο σπίτι; Πώς το παιδί συμμετέχει στη ζωή του σπιτιού; 

Πώς ανακαλύπτει και οικειοποιείται τον προσωπικό του χώρο (το κρεβάτι του, το δωμάτιό του…); Πόσο “χώρο” του δίνουμε και πώς διαφυλάσσουμε τον χώρο των ενηλίκων ;

 Με αφορμή αυτά τα ερωτήματα θα συζητήσουμε για την αυτονομία του παιδιού και τον τρόπο που κατακτιέται στην καθημερινότητα”.

Ομιλία-συζήτηση για τις μεταβάσεις στη ζωή των παιδιών. Για την ημερομηνία θα ενημερωθείτε σύντομα.

Summer camp

Στο σχολείο θα λειτουργήσει και φέτος summer camp για τα προνήπια και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, από τις 20/6 έως και 22/7.

Μπορείτε να επιλέξετε από μία έως και τις 4 βδομάδες.

Ωράριο λειτουργίας: 7:30-16:30 ή 8:30-14:00

Το σχολικό θα λειτουργεί για όποιον το χρειάζεται.

Τα παιδιά θα έχουν φαγητό στο σχολείο όπως και πριν. (πρωινό- μεσημεριανό)

Το κόστος θα υπολογίζεται σε εβδομαδιαία βάση και θα συμπεριλαμβάνει το φαγητό, τις δραστηριότητες και μια μέρα την εβδομάδα στη θάλασσα.

Για το κόστος θα ενημερωθείτε σύντομα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα σας σταλεί. Χρειάζεται όμως η δήλωση συμμετοχής σας μέχρι την άλλη βδομάδα.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο θα δέχεται παιδιά και την εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πριν το επίσημο άνοιγμα των σχολείων.